logo


Отделение по Клинична хематология в МБАЛ Централ Хоспитал

Хематология

Клиниката по хематология има сключен договор с НЗОК по всички клинични пътеки за хематология!

Хематологията бе разкрита на 4 Януари 2012 г. Тя се намира на 4-ия етаж в тяло А на болница Централ Хоспитал.

За връзка с Отделението по клинична хематология: тел. 0877 895 360


Специалисти хематолози

МБАЛ Централ Хоспитал има сключен договор с Националната Здравно-Осигурителна каса (НЗОК) за ...

Прочетете още

Клиниката по хематология разполага с 11 легла за лечение на хематологично болни, разпределени в луксозно обзаведени стаи със собствен санитарен възел, телевизор и безжичен интернет.

Отделение клинична хематология

МБАЛ Централ Хоспитал има сключен договор с НЗОК за прегледи с направления от личен лекар, както и за лечение по всички хематологични клинични пътеки - за лечение на анемии, левкемии, лимфоми, миелодиспластични синдроми, полицитемия и др.

За улеснение на пациентите, прегледите и приемането в хематологичното отделение се извършва своевременно, без излишно чакане.

Клиника по Хематология в Централ Хоспитал разполага с най-нови методи за диагностика на онкохематологични заболявания.

  • Химиотерапия
  • Таргетна терапия
  • Плазма- и цитафереза

Разработва се и програма за трансплантация на стволови клетки.
Химиотерапията се извършва в съответствие с европейските стандарти, след решение на Клинична комисия по левкемии и лимфоми, а за онкологично болните пациенти - Онкологичен комитет. Приготвянето на лекарствата за химиотерапия се извършва от квалифициран магистър-фармацевт в специално предназначено помещение на болничната аптека, оборудвано с ламинарен бокс и при строго спазване на правилата за асептика и безопасност на труда.

За пациентите се грижи отлично професионално подготвен и приветлив персонал от лекари, медицински сестри и санитари. Персоналът има опит с лечението на тежко болни пациенти, вкл. и с палиативни грижи при пациенти със злокачествени заболявания /кръвопреливания, парентерално хранене, ефективно обезболяване и др/.

Клиниката има възможност за обслужване на инвалидизирани пациенти.
Храненето на пациентите е според най-подходящата диета след консултация със специалист.
За лечението на най-често срещаните анемии /следкръвоизливните желязодефицитни анемии/ отделението провежда, по желание на пациента, амбулаторно или стационарно лечение с железен препарат за интравенозно приложение под лекарски контрол. При по-тежките анемии се осигурява и кръвопреливане.

След приключване на лечението, пациентите остават под наблюдение на екипа и имат право на безплатни прегледи. Така се осъществява и един от най-важните принципи на Болница Централ Хоспитал
"Нашата болница ще подпомага с медицински грижи своите пациенти и след изписването им."