logo


Болнични и специални услуги в МБАЛ Централ Хоспитал

Грижа в дома

Услугата Грижа в дома предоставя частично / по часово или повтарящи се посещения от професионална мед. сестра или други терапевтични услуги - физиотерапевт, диетолог, психолог, социален работник, духовно лице, базирани за обслужване на болните по домовете. Това са високо професионални грижи, целта на които е да се помогне на пациентите да живеят самостоятелно като им се осигури по-добро качество на живот. Грижите са съвместни с личния лекар, за да се осъществят техните назначения относно болния „като да бъдем техните очи и уши". Най-важното е да се предоставят всеотдайни грижи от сърце, където болните искат да получат най-вече при удобствата в дома им.

Представете си медицинска сестра или физиотерапевт, чрез които да получите високо професионални грижи и същевременно да ви научат как да живеете независимо, за да останете в дома си. Това именно осигурява услугата „Грижа в дома” или т.н.

Тази услуга помага на болните да се възстановяват след проблеми със здравето, след операции и болнично лечение. „Грижа в дома” помага също и при хронично болни като - Диабет, Сърдечни заболявания, ХОББ, или Артрит.
Просто казано - Грижите за болния в дома им помага за бързо възстановяване, оставяйки в къщи и да живеят по пълноценно.


Колко струва „Грижа в дома” на болните?
В зависимост от проблема, честотата и вида на услугата се заплаща по ценоразпис. Всички тези услуги се обсъждат предварително с представител на компанията, болният или неговите близки.

Предлагат се пълен комплекс от грижи:
1. Професионални мед. сестри
2. Физиотерапевт
3. Грижи за сърцето и белите дробове
4. Неврорехабилитация
5. Превръзки
6. Интравенозно лечение
7. Мениджмънт на болката и заболяването
8. Лекарствен мениджмънт и образоване на болния относно лечението
9.Обучаване на болния за да бъде самостоятелен
10.Терапия и упражнения при проблеми с баланса на болния,които могат да доведат до нараняване

Целта е - МБАЛ Централ Хоспита да бъде на най-високо ниво в този вид услуги, а именно:
- най-добре подготвени специалисти в тази област
- непрекъснато да се въвеждат и осигурят най-новите подходи за грижата за болните така, че те да могат да останат в домовете си
- най-голямата разлика от другите клиники за „Грижа за болния" не е тя да се базира само на научна или клинична основа, а да бъде дадена от „сърце"

Фризьорски и козметични услуги
Ако желаете фризьорски и козметични услуги трябва да си запишете един ден предварително. Заплащането на фризьор или козметик се извършва след приключване на услугата на рецепцията на съответното отделение. Пациентите, които желаят да си запазят час за фризьор или козметик трябва да уведомят медицинската сестра.
Фризьор: понеделник-петък, 15:30-19:00
Козметик: вторник-събота, 15:00 ч.- 19:00


Услуги за хора с увреден слух
Програмата предоставя достъп до ефективна комуникация при пациенти и техните семеиства, който имат увреден слух. Услугите, включително езика на знаците, помощните средства за слушане и други помощни средства, са безплатни.


Нотариус
Представители на пациентите са нотариусите така, че те могат да ви помогнат да попълните всички официални документи


Свободно време за четене
От понеделник до четвъртък от 8 часа до 12 часа на обяд
Свободно време за четене на пациента предлага безплатно отпускане на голяма колекция от книги и списания биографии, посветени на историята, пътувания, спорт и здраве те са на разположение на пациентите
На разположение на пациентите с увредено зрение са книги с едър шрифт.

 

Цените за посочените услуги се калкулират в зависимост от разходите. Желателно авансово плащане.