logo


Запалиха „Биоферма Голденбург“ край Пловдив

Запалиха „Биоферма Голденбург“ край Пловдив
12 Фев 2024
2179

Огньове лумнаха тази нощ в „Биоферма Голденбург“ в Белащица край Пловдив и хвърлиха в тревога жителите на района.

До тази кошмарна ситуация се стигна, след като повече от 3 години продължиха съдебните битки между проф. Невен Голденбург и съседите му. Те не могат да се примирят с факта, че известният предприемач иска да построи онкологична болница в “квартала на богатите “.

Идеята на професора е да премести първата частна онкологична болница в България от центъра на Пловдив в Белащица, тъй като в цял свят тези лечебни заведения са изнесени извън градовете, където въздухът е по-чист и самата природа е фактор за по-бързото възстановяване на тежко болните пациенти. Там трябва да бъде изградена инфраструктура с просторен паркинг за повече от 200 автомобила и зелени площи. Лечебното заведение се строи по най-съвременните европейски изисквания, за да могат пациентите и техните близки да се чувстват комфортно.

След редица скалъпени обвинения "добронамерените комшии" платиха за медийни репортажи, в които се разказа как "всемогъщият" доктор е спрял работата на кариерата в Белащица, за да осъществи проекта си за мегаболницата.

След като и този план не проработи, те предприеха саморазправа, като издебнаха момента, докато той е в чужбина по работа, и запалиха биофермата, с продукти от която приготвя храната за пациентите на двете болници и хотела, на които е собственик. Само за една година съвестните комшии са изпратили над 40 доноса срещу биофермата, която е напълно законна.

Онкологичната болница на проф. Голденбург в Града на тепетата се утвърди като лидер в областта на онкотерапията със своите над 100 легла. Тук пациенти от цяла Южна България намират изход от тежката житейска ситуация, в която са изпаднали.