logo


Изненади за децата в болниците „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ на Еньовден

Изненади за децата в болниците „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ на Еньовден
24 Юни 2022
1591

 Усмивки, радост, лековити билки и цветя подариха учениците от 2 „а“ клас в пловдивското училище „Пейо К. Яворов“ на малките пациенти от болниците „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ навръх Еньовден. Те им пожелаха бързо да оздравеят, за да играят на воля през лятната ваканция.

Рано сутринта заедно със своите преподавателки Елена Атанасова и Магдалена Давидова те бяха отишли край р. Марица, за да наберат билките и да ги донесат на децата, които се лекуват в отделенията по Педиатрия, Ортопедия и травматология и Физиотерапия и рехабилитация.

За да повдигнат още повече настроението им, те разказаха за интересни места, които са посетили в Пловдив. С огромно вълнение споделиха своите приключения по въжения мост и как са търкаляли огромни автомобилни гуми в парк „Лаута“.
След това представиха мини пиеса, в която пресъздадоха легендата за р. Марица и приказката за мъдростта на старите хора.
На финала гостите изпълниха своя танц „Усмивка“ по музиката на „Обърквация“. Ако нещо отново се обърка с вас, нека бъде като в тази песен и да завърши весело весело, пожелаха учениците от втори за трети клас.

По време на цялата програма участниците се сдобиха с нов изпълнител – Ния на 1 г. и 10 м., която беше дошла на контролен преглед в Педиатрията. Тя активно се включи в цялото представление, но особен талант показа в изпълнението на танца.

Спектакълът спечели сърцата на всички присъстващи, които ги аплодираха възторжено. В отговор възпитаниците на СУ „Пейо Яворов“ дариха на малките пациенти билките, които бяха набрали и се снимаха за спомен. Малко преди това им връчиха по едно „вълшебно“ камъче за късмет. Когато се почувствате зле или сте тъжни, стиснете го и всичко ще се оправи, увериха те.

След края на представлението усмивки и радост грееха на лицата на пациентите и персонала. Благодарим ви от сърце и ви чакаме отново – така домакините изпратиха изпълнителите.