logo


Прегледи по домовете от специализирани екипи и за COVID-19

Goldenburg Medical Service, „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ с инициатива: Прегледи по домовете от специализирани екипи и за COVID-19
07 Яну 2022
5187

 Нова съвместна медицинска инициатива стартират за своите пациенти Goldenburg Medical Service и болниците „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ от днес – прегледи и изследвания на болни, включително и с COVID-19, по домовете. Тя ще се реализира под егидата на Ортодоксалният орден на Хоспиталиерите на Свети Йоан.

Целта е максимално да се доближи до хората богатата гама от медицински услуги, осъществявани от много високо квалифициран персонал с богат опит в лечението на коронавирус както на пациенти в средно тежко, така и на болни на дихателна реанимация. Това заяви управителят Димитър Янакиев, който обясни, че фирмата разполага със съвременни отлично оборудвани линейки.

Със специализирания транспорт екипът ще пристига в домовете на нуждаещите се, където ще бъде направен бърз или PCR тест, преглед от специалист, който ще назначи подходяща терапия.

Медиците ще извършват и изследвания, а резултатите ще бъдат интерпретирани от специалистите в болниците „Медлайн“ и „Централ Хоспитал“. Така ще се направи преценка дали пациентът може да бъде оставен за лечение в домашни условия или ще бъде насочен към стационар.

Новата услуга се въвежда на големия християнски празник Ивановден, когато християнската църква почита най-великия от пророците – Йоан Кръстител, чието име носи Орденът на Хоспиталиерите.

Искаме да сме полезни на хората, когато петата COVID вълна набира сили изключително бързо, посочи Янакиев. Според него необходимостта от консултации на пациентите с медицински специалисти се увеличава всеки ден с нарастване броя на регистрираните с коронавирус. Много са хората се притесняват да посещават болници или кабинетите на личните си лекари, където се налага да чакат понякога с часове.

За да избегна рискови контакти, пациентите да се свържат с нас на тел: 032/9112. Ние ще реагираме в рамките на час, а при спешни повиквания от Пловдив – до 20 минути, увери управителят.