logo


Оцелял след COVID-19 призна своя грешка: От много работа нямах време да се имунизирам

Оцелял след COVID-19 призна своя грешка: От много работа нямах време да се имунизирам
02 Дек 2021
1616

От много работа не ми остана време за ваксина, ама сега ще си сложа. Това, което преживях, не го пожелавам и на най-големия си враг. Страшна работа, кошмар, ужас!

Това каза Георги Георгиев, който неотдавна беше изписан от Отделението за дихателна реанимация на пациенти с Covid-19 в МБАЛ „Централ Хоспитал“. Казва, че не знае как и къде се е заразил. Около него имало болни, но никой не карал така тежко коронавируса.

Първите симптоми получил на 23 октомври, тестът му бил положителен. След 3 дни постъпил в болницата в Първомай, но се влошил и го превели в Пловдив.

Всичко ставаше толкова внезапно и бързо, за дни вече бях толкова зле, че ми се губят моменти, казва мъжът, който е сигурен, че извадил късмет да попадне в МБАЛ „Централ Хоспитал“.

„В това отделение ме гледаха като малко дете, постоянно се грижиха за мен. Най-много съм благодарен на началника д-р Стефан Василев, който водеше лечението ми, но всички доктори, медицински сестри, санитари бяха изключителни – внимателни, грижовни, но и неуморни. Откъде черпеха сили винаги да бъдат усмихнати и да угаждат на толкова много болни, не знам?“, коментира Георги.

И в интензивното отделение обаче състоянието му продължило да се влошава и за около 14 дни бил поставен на изкуствена вентилация. Положението му станало много тежко и той изобщо не вярвал, че ще „прескочи трапа“. „Но стана чудо. Какво направиха тия хора не знам, но всичко се обърна, оправих се, вече съм вкъщи и дори се обслужвам сам“, споделя благодарният пациент. Все още се възстановява – от време на време сатурацията му пада до 91 и има сърцебиене, но казва, че е много добре.

Не вярва как на човек като него, който никога досега не е бил в болница в голям град (б.а. - Пловдив или София), може да се разболее толкова тежко от някакъв вирус.

Сега очаква да се възстанови, след което ще се имунизира, защото така го е посъветвал д-р Стефан Василев.