logo


МБАЛ „Централ Хоспитал“ отново пусна в действие отделение за COVID болни

МБАЛ „Централ Хоспитал“ отново пусна в действие отделение за COVID болни
18 Авг 2021
589

От днес специализираното отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в МБАЛ „Централ Хоспитал“ отново отвори врати.

Болницата е подсигурила медицински екипи, всички необходими медикаменти, консумативи и нужните количества кислород за провеждане на качествено лечение. Специалистите, които ще работя в отделението, имат богат опит и отлични резултати в битката с коронавируса.

Извършена е щателна профилактика на кислородната инсталация и необходимата медицинска апаратура. Освен стационар за средно тежки случаи, в „Централ Хоспитал“ функционира и структура за реанимация на тежки и усложнени състояния на пациенти с COVID инфекция, която дава възможност за прилагане на високо технологично реанимационно лечение.

Решението в „Централ Хоспитал“ за отваряне отново на отделението бе взето, след като Областният оперативен щаб обяви, че стартира поетапно разкриване на легла в болниците в Пловдивски регион, които имат и интензивни отделения за лечение на коронавирус. Нашата област вече се намира вече в оранжевата зона с 14-дневна заболеваемост от 106, 33 на 100 000 души население.

В МБАЛ "Централ Хоспитал" са предприети всички необходими мерки за недопускане разпространението на COVID-19 в лечебното заведение. На всички, които постъпват в другите отделения, на входа се прави бърз антигенен тест.
Стриктно се спазват указанията на Националния и Областния щаб за борба с пандемията.