logo


Две седмици безплатни очни прегледи МБАЛ „Централ Хоспитал“

Две седмици безплатни очни прегледи МБАЛ „Централ Хоспитал“
03 Юни 2021
348

 Безплатни профилактични прегледи организира екипът на Отделението по очни болести и очна хирургия в МБАЛ „Централ Хоспитал“. Те ще се проведат от 14 до 25 юни включително и за тях от пациентите няма да се изискват направления от семейния лекар. За да получат консултация, желаещите трябва да си запишат час на тел: 0879097074, съобщи началникът д-р Димитриос Власиадис.

Той отбеляза, че двуседмичната кампания е била планирана за март, но заради високата заболеваемост от COVID-19 е пренасочена преди старта на летния сезон.

Този път прегледите не са ориентирани към определен тип заболяване, може да дойде всеки, независимо какви оплаквания има – влошено и замъглено зрение, стрелкащи светкавици, парене, сърбежи или други, каза д-р Власиадис.

Пациентите ще бъдат прегледани и ще им бъдат дадени съвети как да предпазват очите си в горещите месеци, когато алергичните реакции се очаква да зачестят. Офталмолозите ще ги запознаят и със специален режим на хранене, който ще им помогне да съхранят зрението си по-дълго време.

Според началника на отделението все още е значителен броят на хората, които се притесняват да посещават лечебните заведения заради пандемията. Много от тях обаче имат сериозна нужда от медицинска помощ, защото са работили или учили от компютъра в дома си, а други са преболедували коронавирус и трябва да лекуват пораженията от инфекцията върху очите.