logo


МБАЛ Централ Хоспитал получи още една сърдечна благодарност за успешно излекуван от COVID-19

МБАЛ Централ Хоспитал получи още една сърдечна благодарност за успешно излекуван от COVID-19
27 Ное 2020
1731

Ние също сме едни от доволните роднини на пациент, лекуван при вас. Наистина грижите и вниманието, което отделяте за всеки конкретен случай са незаменими. Искам да благодаря на екипа, който даде всичко от себе си в онези трудни за нас дни, но успя да възстанови моя зет - Янко Костадинов. На целия екип в МБАЛ Централ Хоспитал, на началника на отделението д-р Стефан Василев, на всички борещи се за пациентите медици голямо и искрено БЛАГОДАРЯ!!!

Това написа във ФБ Петя Ангелова от Пловдив под благодарственото писмо на друга излекувана от коронавирус - Елисавета Иванова, до лечебното заведение.

Сестра й и нейният съпруг се заразил едновременно от опасния коронавирус. Около седмица се лекували в домашни условия, но състоянието им се влошило и развили двустранна пневмония.

Позвънили на тел:112, когато видели, че ноктите на ръцете на Янко посиняват. При прегледа медицинският екип констатирал сатурация 70, което довело до решението болният да бъде изпратен за лечение в МБАЛ Св. Мина= Състоянието му обаче изисква спешна дихателна реанимация след само един ден престой е насочен към Централ Хоспитал, където е включен на кислород. През цялото време лекарите се притесняваха да не откажат бъбреците, защото зет ми има проблеми с тях, каза Ангелова.

Костадинов е лекуван в продължение на 14 дни в Централ Хоспитал. Дори посреща рождения си ден там. Състоянието му е стабилизирано и успява да почерпи. През тези дни се чувства по-добре и дори се включва да помага на по-тежко болните. Имаше хора, които бяха толкова зле, че не можеха да вдигнат малка бутилка с
минерална вода, за да пият, споделил Янко с близките си.

От няколко дни е вкъщи. За времето, в което е лекуван – 22 дни, е свалил 25 кг. Когато се прибрал, дъщерите му в първия момент не могли да го познаят.

В момента семейството продължава битката с коронавируса за здравето на съпругата му, която се лекува в Пловдивската транспортна болница. Засега състоянието й е тежко, има цитокинова буря, но медиците полагат огромни усилия да спасят и нея.

По повод нейното заболяване Ангелова написа: „Искам да благодаря и на дамата, която винаги много любезно откликваше на телефонните обаждания и подробно обясняваше какво е състоянието му, да благодаря за тяхната загриженост и за съпругата на Янко, която е в друга болница със същия проблем.“

В МБАЛ Централ Хоспитал са събрани страхотни професионалисти – специално подготвени и обучени да лекуват хора в тежко състояние. Има пълна координация в действията им, което е предпоставка за пълното възстановяване на болните. В другите лечебни заведения за пациентите с коронавирус се грижат медици от
различни специалности – ортопеди, невролози, рентгенолози и т.н, между тях липсва синхрон, всеки провежда собствена терапевтична схема, а това е причина резултатите да не са добри, коментира благодарната балдъза и добавя, че близките й са имали късмет да бъдат лекувани тук.