logo


Дядо Коледа раздаде подаръците на малките пациенти в МБАЛ Централ Хоспитал

Дядо Коледа раздаде подаръците на малките пациенти в МБАЛ Централ Хоспитал
17 Дек 2019
3391

Само за миг Коледната фея преобрази малките пациенти на болница Централ Хоспитал в пирати, принцеси и красиви цветя. Тя долетя в Детското отделение, за да доведе най-дългоочаквания старец, който зарадва малчуганите с подаръци.

"Къде си Дядо Коледа?", "Ела при нас!", викаха заедно децата и Коледната фея. "През цялата година всички ли сте слушали?", "Хранихте ли се редовно?", "Учихте ли уроците си?", "А песни и стихотворения знаете ли?" - Тези въпроси отправи тя и след като получи отговор "Да!" на всички, от вратата се чу: "Хо-хо-хо!"

Облечен в традиционния червен костюм и метнал тежък чувал на гърба си, влезе Дядо Коледа. По лицата на присъстващите грейнаха лъчезарни усмивки, а след секунди всички притихнаха в очакване.

"Здравейте, мили деца!", поздрави той. "През цялото година всички много са слушали, учили са уроците си, така че можеш да ги зарадваш с подаръци", отговори Коледната фея. "Но нека всеки от тях да покаже какво може - каже стихче, да изпее песен, да потанцува или просто да отправи благопожелания за Новата 2020 г."

Дядо Коледа изненада децата, защото знаеше имената на всички. С голямо внимание и интерес той слушаше и гледаше изявите на малчуганите, а в определени моменти дори им пригласяше. Всяко дете получи подарък от него и пожелание Коледа да бъде изпълнена с множество чудеса. "Знам, че лекарите тук са прекрасни, но бъдете здрави и никога повече не попадайте в болницата, особено по празниците", каза Добрия старец.

След като той си замина, партито в отделението продължи с много игри и забавления, които Коледната фея организира за малките пациенти. Те се смяха и позираха на майките си за снимки.