logo


Урологията отпразнува 2 години и 2500 излекувани пациенти

08 Май 2017

Две години отпразнува отделението по урология в МБАЛ Централ Хоспитал. Пациентите обсипаха екипа с цветя и пожелания за здраве в знак на огромната им благодарност за помощта, която са получили от водещите специалисти в страната. В духа на традицията медиците духнаха свещите и разрязаха красива торта.

Лечебното звено посрещна празника си с 3-то ниво на компетентност. То разполага с модерна апаратура от последно поколение - ехографски апарати, ендоскопска техника, литотриптор и ултрамодерен универсален лазер Revolix Duo за лечение на всички урологични заболявания. За тези две години в отделението са лекувани близо 2500 пациенти.

Под ръководството на завеждащия отделението по урологияд-р Артур Сарачев и неговия екип - д-р Димитър Матеев, дм, д-р Васил Ангелов, д-р Десислава Гаджева и д-р Стоян Тарев , всичките специалисти уролози, тънкостите на урологията усвояват специализантите д-р Георги Христов, д-р Атанас Щерев, д-р Борис Пъргутев.

В модерното урологично отделение се прилагат ендоскопски методи за лечение на всякакъв вид урологични заболявания. Тук се лекуват всички пациенти с онкоурологични проблеми. Работи реконструктивна урология - пластично възстановяване след обемни операции. Извършва се извънтелесно разбиване на конкременти в бъбреците (ЕКЛТ). Провежда се диагностика и лечение на мъжки стерилитет и еректилни смущения.

Част от научната дейност на екипа включва провеждане на изпитания на нови техники и медикаменти в урологията. Резултатите от тях лекарите представят на научни форуми у нас и в чужбина.