logo


Пациентка с онкологично заболяване благодари на Централ Хоспитал

06 Апр 2017

"Боготворя вашата професия. Нека Господ ви дава много здраве и сили! Дерзайте!"

Това е написала 82-годишната Елена Георгиева от Димитровград до екипа на отделението по медицинска онкология в МБАЛ "Централ Хоспитал" в Пловдив, където жената се лекува от 2015 г. Жената благодари от сърце за топлите грижи, които са й помогнали повече от всички медикаменти, защото са сгрели преди всичко душата й.

"Лекуващата ми лекарка д-р Татяна Чалъкова преживява заедно с мен всичките ми тревоги. А когато имам подобрение, очите й се пълнят със сълзи от радост", отбелязва пациентката. В писмото добавя, че е възхитена от реда и чистотата в лечебното заведение, но най-много от вниманието на целия колектив. "Тези медици сякаш са родени за тази работа, заявява Елена. Натоварени с толкова много работа, като работливи пчелички тичат по коридорите винаги усмихнати, винаги готови да ни обърнат внимание."

В края на писмото тя цитира думи на Радой Ралин: "Един лекар, дори да не е от най-добрите, е спасил поне един човешки живот. А велики личности като Цезар и Наполеон, са унищожили милиони!“

В благодарственото си писмо Георгиева изтъква, че отношението на медиците в "Централ Хоспитал“ към болните се дължи и на работата на мениджърския екип и специално на д-р Невен Енчев, за когото пациентите са в центъра на вниманието и всичко в лечебното заведение трябва да е подчинено на грижите за тях.