Начало / За нас
Уголемяване размера на текста  Намаляне размера на текста  Стандартен размер на текста
За нас
За нас

Информация за МБАЛ Централ Хоспитал


Централ Онко Хоспитал ООД е многопрофилна болница, създадена от водещи онколози на страната.

МБАЛ Централ Хоспитал е специализирана за лечение на онкологично, хематологично и неврологично болни в страната. В онкоболницата се прилага стратегия за комплексна национална здравна политика против рака. ЦЕНТРАЛ ХОСПИТАЛ има договор с НЗОК и провежда лечение по клинични пътеки за здравно осигурените лица. На територията на онкологичната болница има изградени дневен стационар за провеждане на химиотерапевтични процедури и отделение по палиативни грижи.

Централ Хоспитал Пловдив е водещо лечебно заведение в областта на профилактиката, диагностиката и комплексното лечение на болните със злокачествени новообразувания, научен и научно-приложен център в областта на експерименталната онкология.

Болницата е обзаведена и оборудвана с най-съвременната медицинска техника и апаратура. Разполага с леглова база от над 300 легла, разпределени в луксозни стаи, функционално модерно обзаведени и със самостоятелни санитарни възли.

В МБАЛ Централ Хоспитал са разкрити следните отделения:

Натисни, за да увеличиш снимкатаМБАЛ Централ Хоспитал е модерна болница в Пловдив, създадена с цел - качествена профилактика, диагностика и лечение на множество заболявания.

Първоначално, болница Централ Онко Хоспитал е създадена като онкологична болница от водещи онколози в България. Днес, МБАЛ Централ Хоспитал е специализирана за лечение на онкологично, хематологично и неврологично болни, лечение на очни заболявания, амбулаторна и стационарна медицинска помощ, планова и спешна анестезиология, реанимация и интензивно лечение. В онкоболница ЦОХ се прилага стратегия за комплексна национална здравна политика против рака. ЦЕНТРАЛ ХОСПИТАЛ има договор с НЗОК и провежда лечение по клинични пътеки за здравно осигурените лица. На територията на онкологичната клиника има изградени дневен стационар за провеждане на химиотерапевтични процедури и отделение по палиативни грижи.

Натисни, за да увеличиш снимкатаЦентрал Хоспитал е водещо онкологично лечебно заведение в областта на профилактиката, диагностиката и комплексното лечение на онкологично болните със злокачествени новообразувания, научен и научно-приложен център в областта на експерименталната онкология.

Болницата е обзаведена и оборудвана с най-съвременната медицинска техника и апаратура. Central Hospital разполага с леглова база от над 300 легла, разпределени в луксозни стаи, функционално модерно обзаведени и със самостоятелни санитарни възли.

В МБАЛ Централ Хоспитал са разкрити следните отделения:

- Онкология - онкологично отделение за лечение на онкоболни със злокачествени туморни заболявания. Дейността на онкоболница Централ Хоспитал е под прякото ръководство на Национален консултант по онкология Доц. Д-р Тимчева.

- Хематология - хематологично отделение за лечение на различни хемотологични заболявания, заболявания на кръвта и кръвотворните органи - анемии, лимфоми, левкемии.

- Неврологично отделение - Неврология - лечение на неврологично болни по всички клинични пътеки - диабетна полиневропатия, мозъчни инсулти, световъртежи, дископатии и др.

- Очна хирургия - оперативно лечение на катаракта, глаукома, флуоресцеинова ангиография, макулна дегенерция, сухо око, кератоконус и редица други заболявания на очите. Отделението разчита на привлечените в екипа доказани очни лекари и хирурзи като дългогодишния преподавател по Очна хирургия във ВМИ Пловдив проф. д-р Блага Чилова - Атанасова, доц. д-р Марин Атанасов, доц. д-р Анета Мишева, както и д-р Лукан Мишев.

- Вътрешни болести - диагностика и лечение на вътрешни заболявания - профилактика, диагностика, терапия и рехабилитация на вътрешни заболявания. Отделението осъществява дейност по медицинските специалности Нефрология и Ревматология.

  • Нефрология - диагностика, превенция и лечение на заболявания на бъбреците - възпаления на пикочо-отделителната система, бъбречено-каменна болест, гломерулни увреждания, новообразувания на бъбреците и други бъбречни заболявания.
  • Ревматология - диагностика и лечение на остеопороза, остеоартроза, подагра, ревматоиден артрит, реактивен артрит, псориатичен артрит, колагенози, тендинити и тендовагинити, мекотъканен ревматизъм.

- Хирургия - хирургичното отделение осъществява дейност по медицинските специалности

  • Съдова хирургия
  • Урология

- Педиатрия - педиатрично отделение с добри педиатри за диагностика и лечение на заболявания при деца от 0 до 18 г., специалисти във всички области на детските болести. В детското отделение се извършват консултативни прегледи, изследвания и манипулации на детски заболявания.

- Отделение по Анестезиология, Реанимация и Интензивно лечение - ОАРИЛ - извършва 24 часова безотказна, специализирана, консултативна, амбулаторна и стационарна медицинска помощ, планова и спешна Анестезиология и реанимация, извършвана от доказани и висококвалифицирани специалисти анестезиолози и анестезиологични сестри.

- Кардиология

- Отделение по палиативни грижи - разкриването на отделението беше продиктувано от недостига на леглова база на територията на гр. Пловдив за лечение на терминално болни и възрастни пациенти, за подобряване качеството им на живот последните дни на жизнения им път.

- Микробиологична лаборатория - микробиология за специализирани лабораторни изследвания, регистриране и управление на микробната резистентност. Контролът на резистентността включва фокусиран мониторинг на епидемии и превантивни мерки за цялата болница и отделенията.