Начало / Отделения / Неврология
Уголемяване размера на текста  Намаляне размера на текста  Стандартен размер на текста
Неврология
Неврология

Отделение по Неврология - МБАЛ Централ Хоспитал


За връзка с Отделение по Неврология: тел. 0879 444 779

 

Неврологичното отделение на МБАЛ Централ Хоспитал използва най-съвременните методи за диагностика, лечение и профилактика на всички заболяванията на нервната система. То е акредитирано за най-високото (трето) ниво по медицинския стандарт по неврология. Отделението е специализирано в диагностиката и лечението на дегенеративни заболявания на нервната система (болест на Алцхаймер, Паркинсонова болест и т.н.), множествена склероза, миастения гравис, епилепсия. Работи се активно и в областта на съдовите заболявания на мозъка. Използват се най-нови методи на диагностика и лечение, съобразени със световните и национални ръководства. Извършва се и лечение на състояния, свързани с увреда гръбначния стълб и периферната нервна система - дископатии, радикулопатии, полиневропатии.

Отделението разполага с най-съвременна диагностична апаратура - електромиограф, електроецефалограф, апарат за доплерсонографско изследване на мозъчни съдове (триплекс).

В отделение Неврология работят квалифицирани специалисти, сертифицирани за работа по всички високоспециализирани дейности в неврологията - електромиография, електроенцефалография, изследване на евокирани потенциали, доплерсонография на мозъчни съдове, невропсихология.

Неврологията разполага с легла, оборудвани с кислородна и аспирационна (вакуумна) инсталация, подвижни, с променяща се конфигурация в зависимост от състоянието на пациента. Има и ЛУКС стаи, снабдени с мека мебел и кухненско оборудване, телевизори и санитарни възли, звънчева система, безжичен интернет.

 

Екипът на неврологичното отделение в МБАЛ Централ Хоспитал можете да видите тук >>>

Нов МС център

Център за диагностика и лечение на множествена склероза - виж тук >>>